Αναγνώστες

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Krapfen ( Γερμανικά γεμιστά ντόνατς )

Από τις λίγες συνταγές ντόνατς που μου πετυχαίνουν ακριβώς είναι η παρακάτω.
Και δεν είναι απλά ντόνατς, είναι γεμιστά ντόνατς!
Γερμανική συνταγή, Krapfen λέγονται.

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό χωρισμένο ο κρόκος και το ασπράδι
  • 2 βανίλιες
  • 80γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια για την γέμιση
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τον κρόκο,την ζάχαρη,τις βανίλιες,το βούτυρο και το αλάτι
  • Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και  με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ενα φύλλο πάχους 2 εκ
  • Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε σε κύκλους ( νεροπότηρο)
  • Παίρνουμε ένα κύκλο βάζουμε στο κέντρο ενα κ.γ μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια
  • Αλέιφουμε με ασπράδι ενα δέυτερο κυκλο,τον τοποθετούμε πάνω στην γέμιση και το κλείνουμε προσεκτικά πιέζοντας γυρω γυρω τις άκρες
  • Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη όταν κρυώσουν.
και έτοιμα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου