Αναγνώστες

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα Χριστουγέννων

    Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Και τα Χριστούγεννα μυρίζουν καβουρντισμένα αμύγδαλα μέσα σε κουραμπιέδες, γαρύφαλλο σε αχνιστά μελομακάρονα, ζεστή σοκολάτα με άρωμα κανέλα. Αρχίζει να μυρίζει αγάπη σιγά – σιγά...
    Μια διαφορετική αγάπη, σαν αυτή που νιώθαμε να μας κατακλύζει όταν μικροί ανοίγαμε τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν την μύριζες μόνο. Την άκουγες, την ένιωθες..
     Εκείνες τις στιγμές, αξημέρωτα σχεδόν, που με τις μύτες των ποδιών ο Λουκάς περπατούσε στο σαλόνι για να βρει το δώρο του ‘’ Άγιου Βασίλη’’, συνήθιζε να στέκεται απέναντι από το δέντρο και απλά να.. ακούει. Άκουγε την αγάπη μέσα στην σιωπή του σπιτιού, έκλεινε τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και.. ο αδερφός του έτρεχε φωνάζοντας στο αυτί του ‘’  Λουκάα,ήρθε ο Άγιος Βασίλης!’’.
Πόσο νεύριαζε! Ένιωθε πως του χαλούσε την μαγεία. Και όμως.. η μαγεία δεν χάνονταν! Υπήρχε διάχυτη παντού εκείνη την μέρα. Την ένιωθε μέσα από τα χρωματιστά λαμπιόνια του δέντρου, μέσα από τα κλεφτά χαμόγελα των γονιών του, μέσα από το ξεπακετάρισμα των δώρων.
       Τα Χριστούγεννα για τον Λουκά θα είναι πάντα μια και μόνο εικόνα. Μια εικόνα που κρατάει σαν φυλαχτό μέσα στην ψυχή του για τις δύσκολες στιγμές.

       Είναι πρωί Χριστουγέννων, αξημέρωτα. Ο Λουκάς και ο αδερφός του παίζουν μαζί τα παιχνίδια που τους έφερε ο Άγιος Βασίλης καθισμένοι στο χαλί του σαλονιού. Η μαμά τους φτιάχνει πρωινό και σφυρίζει έναν χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο σκοπό. Είναι χαρούμενη. Ο μπαμπάς βάζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο cd player. Αρχίζει να τραγουδάει και σιγά-σιγά παρασέρνει και την μαμά. Ο Λουκάς και ο μικρός Αργύρης γελούν και τους κοροϊδεύουν. Ψέματα το κάνουν, τους αρέσει. Δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ένα πιατάκι με δύο μελομακάρονα. Το ένα είναι μισοφαγωμένο. Το δοκίμασε ο Άγιος Βασίλης αλλά δεν είχε χρόνο να φάει και το υπόλοιπο. Πρέπει να μοιράσει τόσα δώρα ο καημένος!  Που και που ο Λουκάς σταματάει το παιχνίδι και βάζει το χέρι  στην τσέπη του για να σιγουρευτεί πως είναι ακόμα εκεί. Εκεί είναι, δεν είναι όνειρο. Είναι το γράμμα του Άγιου Βασίλη! Μάλιστα, του έγραψε γράμμα γιατί ήταν πολύ καλό παιδί αυτή την χρονιά. Του γράφει πως τον αγαπάει και πως είναι περήφανος γι’ αυτόν. Κι ο Λουκάς τον αγαπάει. Και ας μην του το είπε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου